Bloemenpluktuin

 

goedinge


lokaal en duurzame landbouw


Zelf je eigen veldboeket plukken


Het plukken gebeurt via een plukabonnement, gebaseerd op het CSA-principe. Je betaalt dus op voorhand de veldboeketten die je van de zomer tot de herfst zelf kan plukken. 


Met een oogstaandeel van 'Veldboeket' ben je lid van onze bloemenpluktuin en kan je een heel bloemenseizoen verse boeketjes in huis hebben. Het seizoen loopt van juli tot en met de eerste vorst (eind oktober - november). De prijs voor een oogstaandeel bedraagt €168 - dit komt neer op een kleine €10 per week voor een boeket met 20 stengels. Hoe werkt het?


  • Bij het begin van het bloemenseizoen word je uitgenodigd op het veld voor een kennismakingsmoment met rondleiding en de nodige uitleg.
  • Van zodra je het plukabonnement betaald hebt, kun je beginnen met plukken.
  • Je wordt op de hoogte gehouden per mail wanneer er iets nieuws te plukken valt.
  • Oogstbare bloemen worden op het veld aangeduid met vlaggetjes.Een greep uit ons assortiment


Dit jaar staan de zomerbloeiers centraal. De Goedinge zal vrolijk gekleurd worden door stralende zonnebloemen, fleurige zinnia's, kleurrijke leeuwenbekjes, goudstrobloemen en saffloer om te drogen, bonte ganzebloemen, ranke berenoren, rode zonnehoeden, cosmos in snoepkleurtjes, korenbloemen en juffertjes in't groen, goudsbloemen, zomerasters, en ga zo maar door. Naast een verscheidenheid van 30 verschillende soorten zelfopgekweekte bloemen uit zaad, zullen er ook dahlia's uit knollen bloeien. Deze prachtige grote bloemen zullen de veldboeketten een extraatje geven. Zowel de uitbundige dahlia's, als de bolvormige dahlia's zullen in de bloemenpluktuin te vinden zijn.


bloemen op jouw feesttafel? 


Wens je graag eenmalig bloemen te plukken om je eettafel te versieren en zo je feest van kleur te voorzien? Dat kan! Kom met je eigen emmers naar het veld en stel zelf je kleurenpallet samen. Thuis kan je dan zelf aan de slag met de bloemen. Voor meer info: veldboeket@goedinge.be