zelfoogst of pakketten

zelfoogst

 

Individuen en families kunnen zich voor een heel seizoen inschrijven (een volledig jaar) door een oogstaandeel te kopen. We vragen dat het hele gezin zich inschrijft, omdat men in principe voor iedereen kookt binnen een gezin.

De boerderij biedt daarvoor een wekelijks aanbod van seizoensgroenten aan, uit de reuze moestuin die ze dan zelf kunnen komen oogsten. De boer geeft aan de oogstaandeelhouders de nodige ondersteuning zodat ze goed weten hoe, waar en wanneer men de groenten kan oogsten. Via een wekelijkse oogstbrief en aanwijzingen van de boeren op het veld wordt dit in goede banen geleid. De groenten zijn voor dagdagelijks vers gebruik. Bij een zeer geslaagde oogst is er een overaanbod en kunnen de leden ook groenten meenemen om in te maken.

 

 

 

Pakketten

 

 

Hier oogst de boer zelf de producten. De leden komen hun groenten wekelijks op maandagnamiddag (van 14u tot 19u) ophalen op de boerderij en nemen ze vanuit de aangeboden groentekisten (met 5 tot 7 verschillende soorten groenten en kruiden). De leden worden eveneens betrokken bij het reilen en zeilen van de boerderij. Bij de aardappel en ajuinenoogst krijgt iedereen zijn deel van het oogstaandeel. Bij een overaanbod worden er groenten klaargezet die mogen ingemaakt worden. Afhankelijk van het weer loopt het pakketten-oogstaandeel vanaf mei tot januari, ongeveer 40 weken. Voorlopig kan men enkel afhalen op de boerderij omdat we in een opstartjaar zitten. Hou ons in't oog, er volgen in de toekomst nog meer afhaalplaatsten..

 

soorten pakketten:

- klein (5 groentenporties)

- medium (5 grote groentenporties)

- groot (7 groentenporties)