Bloemenpluktuin

 

goedinge

lokale en duurzame landbouw


Zelf je eigen veldboeket plukken ... 


Het plukken gebeurt via een plukabonnement, gebaseerd op het CSA-principe. Je betaalt dus op voorhand de veldboeketten die je van de lente tot de herfst zelf kan oogsten. 


Met een oogstaandeel van 'Veldboeket' ben je lid van onze bloemenpluktuin en kan je een heel bloemenseizoen verse boeketjes in huis hebben. Het seizoen loopt van de lente  (maart - april) tot en met de eerste vorst (eind oktober - november). 


 ... Of liever een boeket afhalen aan de boerderijMet een bloemenabonnement kan je tijdens de zomer en de herfst zelf je boeket afhalen op de boerderij op een vaste avond in de week. Meer info volgt hierover later. Hoe werkt de zelfpluk? 


  • Bij het begin van het bloemenseizoen word je uitgenodigd op het veld voor een kennismakingsmoment met rondleiding en de nodige uitleg.
  • Van zodra je het plukabonnement betaald hebt, kun je beginnen met plukken.
  • Je wordt op de hoogte gehouden per mail wanneer er iets nieuws te plukken valt.
  • Oogstbare bloemen worden op het veld aangeduid met vlaggetjes.Een greep uit ons assortiment


In de lente komen de eerste voorjaarsbloemen piepen. Een diversiteit aan narcissen kondigen zo de lente aan. In de zomer bloeien de zonnebloemen, fleurige zinnia's, kleurrijke leeuwenbekjes, goudstrobloemen, bonte ganzebloemen, ranke berenoren, cosmos in snoepkleurtjes, korenbloemen en juffertjes in't groen, goudsbloemen, zomerasters, en ga zo maar door. Naast een verscheidenheid van 40 verschillende soorten zelfopgekweekte bloemen uit zaad, zullen er ook narcissen, alliums en dahlia's uit knollen bloeien. 


bloemen op jouw feesttafel? 


Wens je graag eenmalig bloemen om je eettafel te versieren en zo je feest van kleur te voorzien? Dat kan! Een bloemenemmer bevat 60 stengels die met zorg geoogst worden door de bloemenboerin. Thuis kan je dan zelf aan de slag met de bloemen. Voor meer info: veldboeket@goedinge.be