Zelfoogst of pakketten

 

goedinge

lokale en duurzame landbouw


zelfoogst


Individuen en families  kunnen zich voor een heel seizoen inschrijven (een volledig jaar) door een jaarlijks oogstaandeel te kopen. We vragen dat het hele gezin zich inschrijft, omdat men in principe voor iedereen kookt binnen een gezin.

De boerderij biedt daarvoor een wekelijks aanbod van seizoensgroenten aan, uit de reuze moestuin die ze dan zelf kunnen komen oogsten. De boer geeft aan de oogstaandeelhouders de nodige ondersteuning zodat ze goed weten hoe, waar en wanneer men de groenten kan oogsten. Via een wekelijkse oogstbrief en aanwijzingen van de boeren op het veld wordt dit in goede banen geleid.   De groenten zijn voor  dagdagelijks vers gebruik. Bij  een zeer geslaagde oogst is er een overaanbod en kunnen de leden ook groenten meenemen om in te maken  (dit wordt door de boer aangegeven).
Pakketten


Hier oogst de boer zelf de producten. De leden komen hun groenten wekelijks ophalen en nemen ze vanuit de aangeboden groentekisten (met 5 tot 7 verschillende soorten groentenporties).


Je schrijft je net zoals bij zelfoogst voor een heel seizoen in (heel jaar) en betaalt een jaarlijks oogstaandeel.   De leden worden eveneens betrokken bij het reilen en zeilen van de boerderij.


Bij de aardappel en ajuinenoogst krijgt iedereen zijn deel van het oogstaandeel. Bij een overaanbod krijg je ook de kans om eens zelf te komen oogsten.  Samen met de boeren en deelnemers zullen we het overaanbod verdelen om eventueel in te maken. Afhankelijk van het weer loopt het pakketten-oogstaandeel vanaf april tot december, ongeveer een 40-tal weken. 


Vanaf  2020 zal er ook een afhaalpunt zijn in Gent aan de Krook op de bioboot.


afhaalpunten

- Boerderij - Goedingenstraat  8, Afsnee - op dinsdagnamiddag (van 14u)

- Woest - Drongensesteenweg 41, Gent - op dinsdagavond (vanaf 17u)

- Krook - Miriam Makebaplein 1, Gent - op dinsdagavond (vanaf 17u)


soorten pakketten

- klein (5 groentenporties)

- medium (5 grote groentenporties)

- groot (7 groentenporties)