Over ons

Wie zijn we?

Gepassioneerde biolandbouwers die de handen in elkaar smeden om voor u het allerlekkerste uit de grond te toveren!

Wim (bioboer)

Boert al jaren schoon en meestal vooruit. Kan niet kiezen tussen stad en platteland en kan nu eindelijk "stadsboer worden" afvinken op zijn to-dolijst. Vaart koppig z'n eigen koers onder het alziend oog van Westrem, maar zal dit nooit een strobreed in de weg leggen.Met dank aan Landwijzer

opleidings- en vormingscentrum voor biologische en biodynamische landbouw in Vlaanderen.

Maarten (bioboer)

Geboren op de arme kempische zandgrond, geland in Gent en heeft de landbouwmicrobe al even te pakken. Hij bewerkte al menige stukken land in vlaanderen. Boeren is niet alleen een passie maar stroomt door zijn aders. Wil graag zijn steentje bijdragen voor een betere toekomst via een uitgesproken en gezond idealisme.


An (Bloemenboerin & boerderijeducatie)

Partner van Maarten. Gepassioneerd door landbouw en educatie & de verbinding tussen deze twee. Floreert graag tussen de bloemen en planten. geschiedenis

De gronden waarop we boeren worden al eeuwenlang beteeld. Diep in de middeleeuwen werden ze samen met aanliggende hoeves en lusthof aan de monniken van Sint-Pieters geschonken. Volgens bepaalde bronnen was dit om hun hemel te verdienen. "Goedinge" betekent dan ook "schenking, goedmaking, vergoeding".


Veel later in de 19e eeuw schonk Charles-George, de kinderloze bastaardzoon van Jean-Charles Beelaert de gronden aan O.C.M.W. Gent. Zo komt het dat de gronden vandaag in gemeenschappelijk bezit zijn, ideaal dus voor gemeenschapslandbouw. 


In het voorjaar 2018 werd er een nieuwe bestemming gezocht doordat de pachtende boer ermee stopte. O.C.M.W. Gent ging op zoek naar goede boeren en zo zijn wij van start gegaan. Met respect en zorg voor de natuur zullen we hierop lokaal voedsel telen voor de omgeving en de stad. We bouwen een veerkrachtig boerenbedrijf uit met een lange termijnsvisie voor toekomstige generaties.