Over ons

 

goedinge

lokale en duurzame landbouw


geschiedenis

Wie zijn we?


Gepassioneerde biolandbouwers die de handen in elkaar smeden om voor u het allerlekkerste uit de grond te toveren!


De gronden waarop we boeren behoorden tot het voormalig lusthof van de familie Beelaert. Om hun hemel te verdienen schonken zij  hun domein samen met de omliggende hoeve aan het O.C.M.W. Gent. "Goedinge" betekent dan ook "schenking, goedmaking, vergoeding".


Zo komt het dat de gronden vandaag in gemeenschappelijk bezit zijn, ideaal dus

voor gemeenschapslandbouw.


In het voorjaar 2018 werd er een openbare aanbesteding uitgeschreven door stad Gent en O.C.M.W. Gent. We zijn op deze gronden een samenwerking opgestart met lokaal veebedrijf De Roo. Met respect en zorg voor de natuur zullen we hierop lokaal voedsel telen voor de omgeving.


Wim (bioboer)

Boert al jaren schoon en meestal vooruit. Kan niet kiezen tussen stad en platteland en kan nu eindelijk "stadsboer worden" afvinken op zijn to-dolijst. Vaart koppig z'n eigen koers onder het alziend oog van Westrem, maar zal dit nooit een strobreed in de weg leggen.Maarten (bioboer)

Geboren op de arme kempische zandgrond, geland in Gent en heeft de landbouwmicrobe al even te pakken. Hij bewerkte al menige stukken land in vlaanderen. Boeren is niet alleen een passie maar stroomt door zijn aders. Wil graag zijn steentje bijdragen voor een betere toekomst via een uitgesproken en gezond idealisme.


An (boerderijeducatie)

Partner van Maarten. Gepassioneerd door landbouw en educatie & de verbinding tussen deze twee.Met dank aan Landwijzer

opleidings- en vormingscentrum voor biologische en biodynamische landbouw in Vlaanderen.