Bloemen

ik ben marjan

zot van bloemen

In 2021 startte ik kleinschalig met het kweken van bloemen in Gent. Nu werk ik op de Goedinge waar ik als zelfstandige het bloemenveld verzorg. Ik werk samen met de bioboeren die me met logistiek en expertise ondersteunen.

Ik vind het heerlijk om mensen blij te maken met bloemen.

Lees hieronder hoe je deel kan uitmaken van de bloemengemeenschap!


ZelfPLUK

Het plukken gebeurt via een plukabonnement, gebaseerd op het CSA-principe. Je betaalt op voorhand de veldboeketten die je van de lente tot de herfst zelf kan oogsten. 


Met jouw abonnement ben je lid van onze bloemenpluktuin en kan je een heel bloemenseizoen verse boeketjes in huis hebben. Ook een verscheidenheid aan droogbloemen kleuren het assortiment. Zo kan je in de winter alsnog genieten. Het oogstseizoen loopt van de lente  (maart - april) tot en met de eerste vorst (eind oktober - november). 


De prijs voor het bloemenabonnement in 2023 bedraagt 375 euro.


Hoe werkt het?


  • Bij het begin van het bloemenseizoen word je uitgenodigd op het veld voor een kennismakingsmoment met rondleiding en de nodige uitleg.
  • Van zodra je het plukabonnement betaald hebt, stuur ik je een nieuwsbrief wanneer het zover is en je kan komen plukken.
  • Via het krijtbord op het veld weet je hoeveel stelen je mag plukken en wat het assortiment is van de week. Ik stuur maandelijks een nieuwsbrief met extra uitleg, weetjes of uitnodigingen tot een activiteit.
  • Oogstbare bloemen worden op het veld aangeduid met vlaggetjes.


UPDATE seizoen 2023 : de inschrijvingen zijn afgesloten.

 BOEketten

Wanneer er voldoende bloemen op het veld staan, zal ik ook losse boeketten verkopen. Op dinsdag kan je een boeket afhalen op de boerderij, zoals de groentenpakketten van de Goedinge en het brood van Cramique. Op social media zal ik communiceren of er boeketten beschikbaar zijn. Je kan ook een boeket bestellen door een mailtje te sturen. Betaling gebeurt via payconiq of overschrijving.


Bloemenplukbon


Verras iemand met een bloemenplukbon. Tijdens de zomermaanden kan deze persoon komen onthaasten op het bloemenveld en zelf een eigen veldboeket samenstellen. Een bloemenplukbon kost €30 en kan op de boerderij afgehaald of opgestuurd worden. Stuur een mailtje naar veldboeket@goedinge.be


Vrijwilligerswerk

Heb je zin om te komen uitwaaien op het veld, handen in de aarde en even alles vergeten? Je kan met mij meewerken. Stuur me een berichtje op 0473/295 790


Bloemenseizoen

In de lente komen de eerste voorjaarsbloemen piepen. Een diversiteit aan narcissen en tulpen kondigen zo het nieuwe seizoen aan. In de zomer en vroege herfst bloeien de zonnebloemen, fleurige zinnia's, kleurrijke leeuwenbekjes, goudstrobloemen, bonte ganzebloemen, cosmos in snoepkleurtjes, korenbloemen en juffertjes in't groen, goudsbloemen, zomerasters, dahlia's, en ga zo maar door. De bloemen worden zelf opgekweekt uit zorgvuldig geselecteerd bloemenzaad. Elk zaadje gaat door mijn handen en de plantjes krijgen een plekje op het bloemenveld volgens het teeltplan.